2021. január 20, szerda

Batthyány – napokon belül elkészülnek a falazással


Helyi hírek - 2020. szeptember 27.
szerző: SH

batthyany-sportcsarnok-epites

Számos helyszínen zajlanak felújítási, fejlesztési munkálatok Siklóson, melyeket a következő napokban járunk végig választ keresve a leggyakoribb kérdésekre: hol tartanak, mikor fejeződnek be?

A Mohácsi Tankerületi Központ mintegy 840 millió forintos Európai uniós támogatásból és 160 milliós kormányzati segítséggel vágott bele azokba az építkezésekbe, melyeknek köszönhetően épül meg egyebek mellett a Köztársaság téri Batthyány Kázmér Általános Iskola sportcsarnoka is.

Itt a következő napokban elkészülnek a falazási munkálatok, de a teljes építés befejezésére még várnia kell az oda járó közel hétszáz diáknak – az új sportcsarnokba ugyanis csak júliustól költözhetnek be a mindennapos testnevelésórák.

A szertárat is magába foglaló új csarnok mellett egy természettudományos szaktantermet építenek összesen 852 négyzetméternyi területen, de ugyanebben a projektben kerül felújításra és korszerűsítésre az informatikaterem valamint a nyelvi labor is, miközben a hetvenes években felállított épület egy új bejáratot is kap.