2021. június 12. szombat

Beavatkozik a honvédség – katonák szállták meg a gimnáziumot


Helyi hírek - 2020. október 30.
szerző: SH

Katonák fertőtlenítik a siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumot.

A honvédség fertőtlenítette pénteken a Táncsics Mihály Gimnáziumot. Az intézmény valamennyi termében, közösségi terében és sportcsarnokában egy országos program keretében végezték el a mentesítést, csupán megelőzési szándékkal.

Az őszi szünetben az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kérte az iskolákat, hogy a tíznapos leállás időszakában végezzenek nagytakarítást. Emellett országszerte 59 olyan oktatási intézményt választottak ki, ahol a tanév első két hónapjában többször visszatért a koronavírus-fertőzés, és szükség volt rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli digitális munkarend elrendelésére. Ezeknél az intézményeknél a honvédség segítségét kérte az Operatív törzs, hogy speciális mentesítésre kerüljön sor. Siklóson a kaposvári 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred végezte a munkálatokat.

Miután az iskola munkatársai visszapakoltak a kiürített termekbe, a siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban november másodikán – hétfőn – a megszokott rend szerint kezdődik a tanítás, a kormánynak nincs szándéka egységesen átállni digitális tanrendre. A nemzetközi gyakorlatot tekintve számos, más téren mutatkozó tiltás és korlátozás megelőzi az ilyen intézkedést, így a közeljövőben nem is kell új rendszerű otthoni tanulásra készülni.