Bezár 366 fiókot és kirúg háromszáz alkalmazottat a posta


Itthon - 2022. október 29.
szerző: SH

posta-tabla

A Magyar Posta novembertől “ideiglenesen” szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be.

Azt, hogy mely teleülések ezek vagy mit jelent az ideiglenes kifejezés nem árulták el, csak annyit közöltek, hogy azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások mobilposta segítségével lesznek elérhetők.

Az átszervezés 740 dolgozót érint, akik nem vesztik el a munkájukat, mindegyüket más postákra irányítják át. A változás nem érinti a kézbesítést sem.

A posta a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékot jelentett be, amely összesen mintegy 300 munkavállalót érint. Ez a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat nem érinti.