2022. január 22. szombat

Biztonságos lett a Dózsa György utcai ovi


Életmód - 2021. február 12.
szerző: SH

biztonsagos-ovoda-sikloson

No nem korábbi hiányosságot orvosoltak, hanem a biztonságos közlekedésre való nevelés módszerét és felkészültségét ismerték el a rendőrök. Az ezt tanúsító plakettet csütörtökön adták át az intézménynek.

A Dózsa György utcai óvoda egyik munkatársa végezte el azt a tanfolyamot, melyen szerzett tudást, elsajátított módszereket az intézmény valamennyi tagóvodájában alkalmazzák – ismertette Fromberger Gáborné, az óvoda vezetője. Mint részletezte, a csoportokkal foglalkozásaik során a biztonságos közlekedés témakörét dolgozzák fel, játékos feladatokkal sajátítják el mindazt a tudnivalót, amit a gyermekeknek a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban mindenképp ismerniük kell. Kiemelte, az óvoda is egy nagy forgalmú, veszélyes út mellett fekszik, így ezek a tudnivalók közvetlen környezetében is kiemelt jelentőséggel bírnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) közreműködésével minden évben meghirdeti a Biztonságos Óvoda programot, melynek célja a gyermekeket érintő legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretátadás támogatása, valamint az óvodai nevelési programba integrálható közúti közlekedésbiztonsági módszertan és oktatási segédletek megismertetése az intézményekkel, óvodapedagógusokkal, és ezáltal az intézmények közlekedésre nevelési tevékenységének támogatása.