Bliccelők – olcsóbban megússza, ha 3 napon belül fizet


Itthon - 2023. április 18.
szerző: SH

busz-menet

A buszon bliccelők emelkedett bírságai mellett újdonság, hogy annak, aki három munkanapon belül teljesíti befizetési kötelezettségét, áprilistól a 25 ezer forint helyett csak 12 ezer forintos pótdíjat kell megfizetni.

A három munkanapon belüli befizetés teljesíthető személyesen az autóbusz-állomások elővételi pénztáraiban, nyitvatartási idő alatt, az ellenőrzéskor átadott tanúsítvány, illetve a pótdíjcsekk segítségével, vagy banki átutalással a VOLÁNBUSZ Zrt. 10201006-50081060-00000000 számú pótdíjszámlájára. Az utalás során a befizetés beazonosíthatósága érdekében a közlemény rovatban elsőként a tanúsítvány azonosítóját, majd a pótdíjazott nevét kell feltüntetni. Amennyiben a közleményben feltüntetett adatok hiányosak, és emiatt a befizetés nem azonosítható, az összeget a társaság visszautalja, és ezt követően már nincs lehetőség a kedvezményes pótdíj megfizetésére.

Aki nem él a három munkanapon belüli befizetés lehetőségével, illetve nem tesz eleget az utólagos bemutatási kötelezettségnek, annak a pót- és viteldíj befizetését az ellenőrzéskor kiállított készpénzátutalási megbízásokon, vagy banki átutalással kell teljesítenie.

Aki 30 napon túl sem fizet, annak a társaság felszólítást küld, majd fizetési meghagyást, illetve végrehajtást indít a tartozás beszedése érdekében.