Bombariadót telefonált a pécsi koncerten, felismeri a hangját?


Baranya - 2021. december 31.
szerző: SH

sms-mobiltelefon

Két éve készültek rá, bombariadóval akarta valaki megakadályozni Rudán Joe karácsonyi koncertjét szerda este a pécsi Kodály Központban.

 A 19 órakor kezdődő koncertre vendégfellépőként volt meghívva többek közt a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Nagy Feró is, de olyan ikonok is felléptek a legenda mellett, mint Kalapács József, akivel Joe nem sokkal 20 óra után közösségi oldalán jelentette be a koncert folytatását – írta az Új Harkányi Hírek.

A rendőrség csütörtökön a lappal közölte, hogy nem sokkal negyed nyolc előtt névtelen bejelentés érkezett, az épületet kiüríttették, mintegy ezer főt küldtek az utcára. A katasztrófavédelem átvizsgálta a koncerttermet, de robbanószert nem találtak. Ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás közveszéllyel fenyegetés miatt.

Közzétettek egy hangfelvételt is, melyen a telefonáló hallható. A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a hangfelvétel alapján a telefonálót felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06/72/504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06/80/555-111 Telefontanú zöldszámán, a 112 központi segélyhívó telefonszámon, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben a Pécsi Rendőrkapitányságon.