2021. január 26, kedd

Boncolás derít majd ki, mi történt Alsószentmártonban


Baranya - 2021. január 13.
szerző: SH

muto-orvosi

Hétvégén egy rejtélyes haláleset borzolta a kedélyeket Alsószentmártonban: miután Tibort egy talicskában áttolták a falu utcáján, holtan találtak rá a lakhelyéül szolgáló szertárban.

A kérdés most akörül van, hogy gyilkosság, baleset, természetes halál vagy épp kihűlés vezetett-e Tibor halálához, illetve a kellő időben nyújtott segítség megmenthette-e volna a 40 éves férfi életét. Az orvosszakértőnek a halál okán túl arra is választ kell adnia, hogy élt-e, amikor talicskázták.

Az első, amit tisztázni kell mindenképp az, hogy mikor halt meg Tibor. Ha a titokban üzemeltetett zugkocsmában lett rosszul, annak okán túl azt is vizsgálni fogják, hogy a veszélyhelyzetet miként ismerték fel társai és megtettek-e mindent, hogy segítsenek a bajba jutotton. Ez nyilván nem a talicskázás, hanem legalább az orvos értesítése lett volna.

Ha a hatóság által elrendelt boncolás eredménye azt mutatja, hogy a 40 éves K. Tibor társai segíthettek volna a férfi életének megmentésében, a két fuvaros akár kétéves börtönbüntetést is kaphat a jelenleg segítségnyújtás elmulasztása ügyében folytatott eljárás végén.

A férfit italos kedvű, de szorgalmas embernek ismerték a faluban. A falu saját halottjának tekinti.