Bőven akadt dolguk hétvégén a siklósi tűzoltóknak is


Itthon - 2023. augusztus 21.
szerző: SH/OKF

Tűzoltó vizsgálja az izzó gerendát Szaporcán.
Tűzoltó vizsgálja az izzó gerendát Szaporcán.

Az elmúlt hétvégén összesen harminc alkalommal riasztották a Baranya megyei tűzoltókat, akik háromszor tűzesethez, tizenhét alkalommal pedig műszaki mentéshez vonultak. Tíz jelzés tévesnek bizonyult.

Pénteken frontálisan ütközött két személyautó péntek délután Siklóson, a Gyüdi úton. A két autóban összesen hárman utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A siklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesetről korábban oldalunkon is írtunk.

Több helyre is riasztották a pécsi tűzoltókat a várost ért hatalmas esőzés miatt péntek délután. Több alagsorba is befolyt a víz, azonban tűzoltói beavatkozásra csak a belvárosi dzsámiban volt szükség – itt szivattyú segítségével távolítottak el mintegy tíz köbméter vizet. A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy nagyméretű faág hasadt le és egy a közelében parkoló személygépkocsi elejére zuhant. A gépjármű minimálisan sérült. A Tolsztoj utcában is nagyméretű faág okozott gondot, ami egy háztetőre dőlt.

Villám csapott egy fába szombaton Vásárosdombón. A fa kettéhasadt, veszélyt jelentett egy közeli ingatlanra. A sásdi és a dombóvári hivatásos tűzoltók szombat délután kivágták a fát.

Árokba csúszott egy személyautó szombat este Véménden, a Kossuth Lajos utcában. A járműben ketten utaztak, egyikük sem sérült meg. A véméndi tűzoltók áramtalanították az autót, majd kitolták az útra, ami így elhagyhatta a baleset helyszínét.

Kerítésnek ütközött egy autó vasárnap reggel Mohácson. Az autóban utazó sofőrt a mohácsi hivatásos tűzoltók kiemelték a járműből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. Az idős férfi súlyosan megsérült a balesetben. A tűzoltók az útra folyt motorolajt felitató anyaggal leszórták. A kocsiban egy kistestű kutya is utazott, őt a helyszínre érkező gazdája emelte ki az autóból. Az állatnak az ijedtségen kívül nem esett baja.

A szaporcai tájház melletti kovácsműhelyben keletkezett tűz vasárnap délelőtt a Bőköz Fesztivál kavalkádjában. A műhelyben bemutatót tartottak, amikor észlelték a tető alól felszálló füstöt. Az épületben lévő tetőgerenda, illetve padlásdeszkák izzottak, a siklósi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a helyszínen lévők eloltották a tüzet. Az egység átvizsgálta az épületet, a sérült deszkákat pedig eltávolították. Az eset során személyi sérülés nem történt.