Büfésektől követel szakképesítést az új rendelet


Itthon - 2021. október 11.
szerző: SH

bufereggeliszakacs

Nem kapott nagy figyelmet, pedig már szeptember óta él egy rendelet, mely szerint szélesedett az a kör, amiben a sütemények és a fagylalt mellett a hideg és meleg ételek, italok készítését is csak olyan személy végezheti, akinek van hozzá szakképesítése.

A most hatályba lépett rendeletben ugyanis már nincs benne az a passzus, hogy a szakképzettség előírása nem vonatkozik a büfétermékek készítésére.

Az előírt szakképesítések sorában édességkészítő, pék-cukrász, sütő-és cukrászipari technikus, cukrász, cukrász szaktechnikus, diétás cukrász, szakács, szakácssegéd, szakács szaktechnikus, diétás szakács, vendégtéri szaktechnikus képzettség van nevesítve.

A felszolgálását jelenleg nem kötik szakképesítéshez.