2021. január 28, csütörtök

Csak jövőre adják át a villányi tűzoltóőrsöt


Régió - 2020. november 17.
szerző: SH

villányi tűzoltóőrs

Elkészült a villányi tűzoltóőrs épülete, de a korábban prognosztizált szeptemberi átadás jócskán elmarad. Az ok vélhetően az, hogy nincs berendezve, a közbeszerzési csoport ugyanis úgy ahogy van felmondott.

A 2016-ban elnyert Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) projekt felhívása után egy 240 négyzetméteres épületben kapnak helyet a tűzoltók. A közbeszerzési eljárást tavaly tavasszal indították, melyben harmadik nekifutásra a Modinvest Kft. ajánlata bizonyult a kedvezőbbnek a Kalo-Bau és az Emel Kft. ajánlatával szemben

A projekt támogatási összege 217,6 millió forint, mely az őrs építését és berendezését is fedezi, ebből az épület több mint 213, a berendezés 3,3 millió, az informatikai rendszer újabb 3 millió forintba kerül.

Megkerestük a katasztrófavédelemet, hogy megtudjuk, miért csúszik az átadás. Nem cáfolták azt a sajtóértesülést, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közbeszerzéssel foglalkozó csoport munkatársainak felmondása miatt nincs még berendezve az épület. Mint elmondták, a villányi őrs kivitelezése augusztus végén a tervekben és a szerződésben foglaltak szerint befejeződött. A használatbavételi építésügyi eljárás november elején megkezdődött, az átadás várhatóan jövő év elején történik majd meg.