Családi délelőtt keretében próbálhatták ki a városiak Siklós legújabb kerékpárútját


Helyi hírek - 2021. június 7.
szerző: |X|

kerekparosok-kfo

A TOP-3.1.1-15-BA1-2016-00001 „Kerékpárút fejlesztés és körforgalom építés Siklós városában” című projekt keretében elkészült fejlesztés nagyban hozzájárul a siklósiak biztonságos közlekedéséhez, és javult a Siklós és Máriagyűd között a kerékpáros kapcsolat is.

Június 5-én délelőtt, a Mehring Lajos Sportcentrumot ellepték a kerékpárosok. A projekt zárásaként szervezett kerékpáros délelőtt célja az volt, hogy minél többen válasszák ezt a környezettudatos és egészséges közlekedési formát. A szemléletformáló program során ügyességi akadálypályán, KRESZ foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők, és még a kerékpárok biztonságosabbá tételére is sort keríthettek, hiszen mód nyílt azok gravírozására is a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársainak köszönhetően. A kerékpáros családi délelőtt alkalmával mindenkinek lehetősége nyílt megtapasztalni, hogy miért is olcsó, egyszerű és fenntartható választás kerékpárral közlekedni, és reméljük, egyre többen választják ezt.

A délelőtt folyamán Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy minél több, ehhez hasonló beruházás valósuljon meg a megyében. Nem csak azért, mert a körforgalom kialakításával biztonságosabbá vált a közlekedés Siklóson, hanem azért is, hogy minél jobban elterjedjen a kerékpáros közlekedés. Riegl Gábor polgármester ünnepi beszédében mindenkit buzdított, hogy szálljanak kerékpárra, ahogy ő is gyakran teszi, gyűjtsék a kilométereket akár a mindennapi közlekedés, akár a kikapcsolódás során, mert felejthetetlen élményekre lehet szert tenni.

Az új körfogalom mellett létrehozott kerékpárúthoz csatlakozva az elkerülő út mentén 180 m hosszon új kerékpárutat is építettek a márványbányához vezető út csatlakozásával. A 2,5 m széles aszfaltburkolatú kerékpárút mentén fákat is ültettek, így a kerékpárosok árnyékos útszakaszon közlekedhetnek majd ezen a szakaszon. A beruházás 89,26 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg, amihez a város további 50,31 millió forint önerőt biztosított.

A rendezvényen a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai mellett a Tenkes Mountainbike Egyesület munkatársai is közreműködtek.

A frissen elkészült kerékpárutat ki is próbálhatták a rendezvényen résztvevő siklósiak, és maguk is megtapasztalhatták, hogy milyen biztonságossá és gyorssá vált a közlekedés Máriagyűd és Siklós között.