Csalók jelentkeznek a bankholdingra hivatkozva


Itthon - 2022. április 27.
szerző: SH

mobiltelefonozik

A jogelőd Budapest Bank MKB Bankba történő beolvadását kihasználó csalók küldözgetnek e-maileket a bank ügyefelinek. Az adathalász kísérlet során a csalók az egyesülésre hivatkozva próbálnak banki adatokat kicsalni.

Az adathalászok jellemzően hamis e-mail üzenetben, a bank nevében keresik meg a számlatulajdonosokat, azt állítva az ügyfeleknek, hogy a bankok egyesülése miatt szükségessé vált adataik, vagy jelszavuk módosítása. Ehhez egy linket is adnak, ami megtévesztésig hasonlít az internetbank bejelentkező oldalára.

Ha a gyanútlan internetező megadja adatait, a jelszavak és kódok a csalók birtokába kerülhetnek, amelyeket felhasználhatnak banki tranzakciók kezdeményezéséhez – állítja az egyébként többlépcsős bejelentkezést megkövetelő bank.

A pénzintézet felhívja a figyelmet: az MKB Bank sosem kéri az ügyfeleit az MKB Bank és a Budapest Bank egyesülésére hivatkozva, hogy az emailben szereplő linken keresztül lépjenek be az internetbankba. Fontos, hogy minden belépés az MKB Bank oldaláról történjen.