Csökkenő nyomásra és sárgás vízre panaszkodnak olvasóink


Helyi hírek - 2021. november 10.
szerző: SH

vizcsap

Az ivóvízhálózat csökkenő nyomásáról és a csapból folyó zavaros, sárgás vízről számoltak be siklósi olvasóink.

Úgy tudjuk, a nyomáscsökkenés a tározók elmúlt időszakban történt tisztítása miatt volt tapasztalható, míg a piszkos víz összetettebb hibára vezethető vissza.

Az elmúlt napokban megkerestük a szolgáltatót is, hogy megtudjuk, mi a hibák pontos oka. Válaszukat oldalunkon adjuk közre.

 friss  Mint a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) közölte a Siklósi Hírekkel, a múlt hét csütörtöki esőzést követően a Siklós Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, és a vár vízellátása érdekében épített, úgynevezett belső nyomásfokozó egység aknájában elhelyezett, a város vízellátását felügyelő bejelző, illetve vezérlő egységük zárlatos lett. Ezen haváriaeseményt követően – vezérlés hiányában – a város magasabban elhelyezkedő ingatlanjaiban nyomásesés, illetve vízhiány lépett fel egy rövid ideig, 1-2 órán keresztül.

A hibát ideiglenesen áthidalták, ám a hálózat leürülése folytán vízzavarosodás is kialakult, melyet a vízmennyiség helyreállítását követően rendkívüli hálózatöblítésekkel orvosoltak.

 

 0-24h  Az esetről olvasónk számolt be. Ha ön is tapasztal valamit, írhat a Facebookon, elektronikus levelét az info@siklosihirek.hu címen várjuk, SMS-t a 06/70/608-46-30 számon fogadunk. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük. Névtelen üzenetet ezen az oldalon küldhet.