2143. február 28, csütörtök

Végzősök figyelem, két fontos határidő jár ma le!


Itthon - 2021. február 15.
szerző: SH

vizsga

Hétfő éjfélkor jár le a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezési határideje, és eddig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire is.

Aki az érettségi jelentkezési határidőt elmulasztja, a vizsgát szervező iskolába igazolási kérelmet nyújthat be nyolc napon belül, mely elfogadásáról az intézmény dönt. A vizsgáztatás szabályaival kapcsolatban korábban leszögezték, hogy idén is személyes részvétellel zajlanak majd a vizsgák, a korábban bevezetett óvintézkedések mellett. Az írásbeliknél egy teremben legfeljebb tíz fő tartózkodhat, a szóbeli vizsgák pedig kellő távolságtartás mellett lesznek megszervezve.

Szintén ma küldhetik még be űrlapjaikat az ősszel induló egyetemi, főiskolai és egyéb felsőoktatási képzésekre a jelentkezők, melyre kizárólag elektronikus úton van lehetőségük. A megjelölt intézmények sorrendjét később, egy alkalommal április 19. és július 8. között még lehet módosítani, illetve a később kézhez kapott dokumentumokat is addig lehet majd feltölteni.