Dobogóra juttatta Siklóst a kiváló iskolaőr


Életmód - 2024. május 14.
szerző: SH

dohoczki-tunde

Elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat a baranyai iskolaőrök Pécsen. A legjobb elméleti versenyző Dohoczki Tünde a Siklósi Rendőrkapitányság, míg a legjobb helyzetfelismerő Fáy Judit Eszter a Mohácsi Rendőrkapitányság területérő érkező iskolaőr volt.

A megyében működő öt kapitányság területéről érkező versenyzők eseményének a Zsolnay Vilmos Technikum adott otthont, amelyhez együttműködő partnerként a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete is csatlakozott.

A versenyzők feladatokat oldottak meg időre; tesztlapot töltöttek ki, és különböző szituációs feladatokban is helyt kellett állniuk, mely során váratlan helyzetek során felmerülő kihívásokban kellett helytállniuk.

A versenyzőknek többek között intézkedniük kellett egy iskolai verekedésnél, segítséget kellett nyújtaniuk egy öntudatlan állapotban lévő diáknak, egy tűzvédelmi-mentési gyakorlat során pedig ki kellett menekíteniük a folyosón maradt tanulókat.

A versenyt végül a Mohácsi Rendőrkapitányság csapata nyerte, a második helyezést a Siklósi Rendőrkapitányság szerezte meg, a harmadik helyen pedig a Pécsi Rendőrkapitányság végzett.