Döntöttek a kulturális- és sportcélú egyesületek támogatásáról


Életmód - 2022. április 29.
szerző: SH

szokokut-onkormanyzat

A kulturális és sportegyesületek számára biztosított támogatásokról döntött legutóbbi ülésén Siklós képviselő-testülete. 

Az önkormányzat minden évben támogatja a városban működő kulturális- és sportcélú egyesületek munkáját, mely az idei esztendőben a kulturális tevékenység kapcsán 6, a sportcélú tevékenységek után összesen 15 millió forintos keret terhére történhetett.

A támogatottak sorában Kanizsai Dorottya Fúvószenekari Egyesület 500, Tenkes Vegyeskari Egyesület 400, Siklósi DOLCE Hegedű Egyesület 300, Siklósi Hagyományőrző Egyesület 500, Gasztro- és Borbarátnők Borrendje Siklós 300, Tűz és Kard Rendje Hagyományőrző Egyesület 200, Siklósi Szalon Alapítvány 700, Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület 300, Siklósi Borbarátnők Borrendi Egyesülete 150, Villány-Siklósi Borút Egyesület 350, Fontos Vagy Nekünk Egyesület 300 ezer forint támogatásban részesült.

A sportegyesületek sorában a siklósi kézilabdások és a labdarúgók 5-5, a Siklós SE 2,4 millió forint, a Damashi Küzdősport Egyesület 800, a Tenkes Mountain Bike Egyesület 700, Apró Paták Lovas Sport Egyesület 400, Tenkes Természetbarát Egyesület 200, Siklósi Lóbarátkör Hagyományőrző és Sportegyesület pedig 500 ezer forint támogatásban részesült.

Az önkormányzat által nyújtott támogatások köre kibővül a Petőfi 200 és a Tér-zene programok mellett azzal a Tehetségbarát önkormányzat címmel járó támogatási összeggel is, melyet az önkormányzat a támogató munkája eredményeként érdemelt ki – emlékeztetett Riegl Gábor polgármester.

Ha az értékek tiszták, könnyű döntéseket hozni – mondta Mojzes Tamás alpolgármester a támogatások sorára mutatva. Mint kiemelte, a kedvezményezett egyesületek száma is bővült, ami olyan visszacsatolás, mely támogatások gyakorlatának folytatásában is meghatározó lesz.