Dr. Marenics János: nem engedhetem, hogy ez a kisváros csatatérré váljon


Helyi hírek - 2019. szeptember 3.
szerző: SH

marenics

Bár soha nem látott mértékű ajánlást kapott a siklósi emberektől, ennek ellenére visszavonja a polgármesteri jelöltségét dr. Marenics János – jelezte a város jelenlegi polgármestere.

Mint közölte, tudja, hogy nagyon sokaknak okoz ezzel bánatot, fájdalmat és szomorúságot, de fontos tudniuk azt is, hogy a felé nyújtott támogatásuk és szeretetük nem vész el. Kiemelte: október 13. után önkormányzati képviselőként továbbra is készen áll folytatni a munkáját, segít mindenkinek mindenben, természetesen az új városvezetésnek is. Arról is tájékoztat, hogy az elmúlt napokban több méltatlan és kritikán aluli támadást kapott többektől, amiből leszűrte: nem engedheti meg, hogy Siklós csatatérré váljon.

Tavaly már bejelentettem nyugdíjba vonulásomat és azt, hogy csak képviselőként jelöltetem magam. Amikor ezt a korábbi döntésemet több okból is megváltoztattam, nem gondoltam, hogy a közbeszéd, a politika egy kisvárosban is nívón alulivá tud válni és rettenetesen megosztja a barátokat, ismerősöket, sőt sokszor és sajnálatos módon a családokat is. Ráeszméltem arra, hogy az én megromlott egészségi állapotomban nekem és szeretteimnek erre már nincs szüksége – fogalmazott Siklós jelenlegi polgármestere.

Hozzátette: köszönöm a belém helyezett bizalmat minden támogatómnak, külön tiszteletem azoknak az aktivistáknak, akik az elmúlt napokban fantasztikus munkát végeztek. Ahhoz, hogy Siklós továbbra is töretlenül fejlődjön, kiemelt kormányzati támogatásban részesüljön, a város jövője érdekében hoztam meg döntésemet.