2021. július 25. vasárnap

Egyetlen döntésre vár Siklós, és kezdődhet a körforgalom építése


Helyi hírek - 2020. június 28.
szerző: SH

korforgalomhelyemariagyud7800

Siklós korábban 78 millió forintot nyert arra a pályázatra, melyből megépülhet a gyűdi körforgalom. Az építkezés most a többletforrás utolsó millióit érintő döntésre vár, ha ez megérkezik, már július közepén meg is kezdődhetnek a  munkák.

A 77 millió forintnyi uniós támogatottságot élvező TOP-os projekt konzorciumban valósul meg a Magyar Közút, a Baranya Megyei Önkormányzat és a siklósi önkormányzat részvételével.

A nemrég zárul közbeszerzésnek köszönhetően a Gyűdi és az 5701-es út kereszteződésében a Sztráda92 Építőipari és Szolgáltató Kft. építkezhet, aki 100,1 millió forintos áron vállalta el a körforgalom és a kerékpárút-szakasz elkészítését.

Az összetett tervezési folyamatot is maga mögött tudó projektben végül 61,6 millió forintos többletforrás-igény jelentkezett. Ehhez az önkormányzat költségvetéséből biztosított összeg mellett a Baranya Megyei Önkormányzat jóváhagyásával Pénzügyminisztériumhoz benyújtott 23,3 millió forintos támogatási igény is szükséges, melynek elbírálása folyamatban van.

Döntés június végén várható, amennyiben ez megtörténik, az azt követő két héten belül megkezdődhet az építkezés. A kivitelező hét hónapos határidővel vállalta a kerékpárút és körforgalom befejezését.