Egyre többen jelentkeznek országszerte kadétképzésre


Itthon - 2022. június 16.
szerző: SH

honvedkarjelveny

Egyre több középiskolás vesz részt honvédelmi oktatásban, és remélhetőleg egyre többen választják a katonai hivatást – mondta a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott, hogy egyre többen vesznek részt honvédelmi oktatásban, a 2021/2022-es tanévben 4618 kadét kezdte meg tanulmányait a partneriskolákban.

A Honvéd Kadét Program Magyarország 83 településének 110 középiskolájában érhető el, júliusban csatlakozik a 111. középiskola.

Addig van nemzeti értékünk és jövőnk, amíg lesznek olyan tettre kész, elhivatott fiatalok, mint önök, akik – reményeim szerint – az élet minden területén megállják majd a helyüket, békében és háborúban egyaránt – mondta miniszter.

Reményét fejezte ki, hogy az iskola diákjai közül sokan választják a katonai hivatást. A magasztos, ám veszélyekkel teli hivatásért cserébe a Magyar Honvédség megbecsült és kiszámítható életpályát kínál anyagi biztonsággal – fűzte hozzá. A honvédelmi miniszter szerint Magyarország jövője és biztonsága a fiatalságon, az ifjú növendékeken, akár későbbi honvédtisztjelölteken, honvédtiszteken múlik. A magyar jövőt azok a tettre kész fiatalok jelentik, akik a családot, a közösséget, a nemzetet választják - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky.