2022. január 22. szombat

Egységes arculatot alakíthatnak ki az ifjú fúvosok


Helyi hírek - 2021. december 2.
szerző: SH

HH/SH/TM - Kacsur Tamas

Csütörtök délután a zeneiskola falai közt adták át azokat az egyenpólókat, melyekkel Siklós önkormányzata a Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekart támogatta.

A város százezer forintos felajánlása nyomán a legkisebbek formációja ölthet egységes arculatot. A ruhadarabokat Riegl Gábor polgármester és Mojzes Tamás alpolgármester adta át Szőke Sándornak és Márki Norbertnek.

A felajánlás komoly év végi segítséget jelent Siklós legfiatalabb zenekarának, akik a közelmúltban a Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar nevet vették fel – emlékeztetett Márki Norbert, a zeneiskola igazgatója. A póló színét a gyermekek választották, akik már a következő időszak járvány miatt megritkított koncertjeinek alkalmával is viselni fogják.

Az együttes a legkisebbek alkotta utánpótlás csoportjával immáron negyven főt számlál – ismertette Szőke Sándor. A Siklósi Zeneiskoláért Alapítvány elnöke és az ifjúsági zenekar vezetője megjegyezte, a társaság nemrég még alig több mint tíz főt jegyzett. Az alapvetően fa- és rézfúvósok illetve ütősök sorait azóta több komoly tehetség is gazdagítja.

Az önkormányzat jövőre is biztosítja a rendkívüli támogatások lehetőségét – jelezte Riegl Gábor. Az idei költségvetésben – túl a kulturális- és sportegyesületek támogatási keretösszegén – egymillió forintot különített el az önkormányzat civil egyesületek és kezdeményezések előre nem tervezhető támogatására. Ennek köszönhetően Polovi Gréta hegedűművész fellépése mellett a Siklósi Turisztikai Egyesület a Gördülő dűlők, valamint a Tenkes Mountain Bike Egyesület a Buga Jakab kerékpártúra megrendezésére kapott támogatást, illetve lehetősége nyílt a Tenkes Vegyeskarnak is hangszervásárlásra.