Elektromos autó állt a siklósiak szolgálatába


Helyi hírek - 2023. december 1.
szerző: SH

elektromosauto-kulcsatadas

A Városgondnokság karbantartói veszik elsőként használatba azt az elektromos autót, melynek kulcsait péntek délelőtt vehette át Riegl Gábor polgármester Halász Jánostól.

Egy kibővített szakmai program keretében érkeztek Siklósra azon települések polgármesterei, akik tagjai a szövetségnek – ismertette Halász János. Mint a Városok, Falvak Szövetségének elnöke elmondta, társaságuk régóta gondoz olyan rendezvénysorozatokat, mely kapcsán a fenntarthatóságot, az elektromos közlekedést helyezik előtérbe. Ezt eszközökoldalról is igyekeznek alátámasztani, így érkezett az Energiaügyi Minisztérium Ne élj üvegházban programja keretein belül Siklósra is az elektromos autó.

A város mindennapi működtetésére, üzemeltetésére szánt gépjármű az első teljesen elektromos meghajtású autója Siklósnak – mondta Riegl Gábor. A polgármester rámutatott: az elmúlt években a Városgondnokság üzemeltetését is újragondolva számos nem kötelezően ellátandó szolgáltatást teljesít a városvezetés, melyben szintén segítséget jelent a délutáni vagy éjszakai töltéssel helyi viszonyok közt remekül kihasználható jármű.

Elektromos autó állt a siklósiak szolgálatába

Elektromos autó állt a siklósiak szolgálatába