Elgázoltak két rendőrt Nagyharsányban


Régió - 2022. július 2.
szerző: SA

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Szombat éjjel 22 órakor elütöttek két igazoltató rendőrt Nagyharsányban. Az egyenruhásokat mentő szállította kórházba, állapotuk jelenlegi információnk szerint súlyos.

Egy Siklós felől nagy sebességgel érkező Volkswagen Golf vélhetően későn vette észre az őt igazoltatni szándékozó egyenruhásokat, és mindkettőjüket elgázolta. Az autós az út szélén, a haladási irányának megfelelő oldalon álló rendőrkocsinak is nekicsapódott, arrébb lökve azt, majd az öbölben állt meg.

A történtek előtt nem sokkal ellenőrzésekbe kezdő rendőrök túlélték a balesetet, mentő szállította őket kórházba.

Az útszéli ellenőrzések nem példa nélküliek: a végrehajtó állomány azért kapja ezeket parancsba, hogy kiszűrjék a szabályszegőket; így az ittas, engedély nélkül vagy lejárt forgalmival közlekedő sofőröket is. Az ilyen igazoltatásnak szigorú szabályai vannak, melyek a baleset veszélyét hivatottak csökkenteni.  Úgy tudni, a település belterületén sötét beállónál igazoltató rendőrök viseltek láthatósági mellényt. Az intézkedés és a baleset pontos körülményeinek tisztázása folyamatban van, a helyszínelést és a történtek tisztázását hosszú, a beállóba ívelő keréknyom is segíti.

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elmondta a Siklósi Híreknek, a balesetet okozó sofőrnél nem merült fel ittasság gyanúja vagy egyéb szer befolyása.

ngyhblst-siklosihirek

 

 0-24h  Ha ön is balesetet vagy valami érdekeset lát, írhat a Facebookon, elektronikus levelét az info@siklosihirek.hu címen várjuk. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük. Névtelen üzenetet ezen az oldalon küldhet.