Elítélték a teaszeánszt szervező nőt


Baranya - 2024. június 27.
szerző: SH

kalapacs

Kábítószer birtoklása, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kuruzslás bűntette miatt egy év hat hónap börtönre ítélte – három évre felfüggesztve – a Siklósi Járásbíróság annak a teaszeánsznak a szervezőjét, amelyen Sáfrány Emese és Béres Anett is részt vettek.

Az egykori prostituált illetve későbbi valóságshow-játékos több szereplő és eljáró szerv érdekében is átírt történetében Béres volt az, aki a szertartásról bepánikolva elrohant, majd másnap egy közeli földön találtak rá helybéliek. A party résztvevői azóta mint spirituális szertartás áldozatai kerültek bemutatásra.

Mint az ügyészség közölte, 2022 nyarán a vádlott legalább négy személy részvételével végzett úgynevezett teaszeánszot, amelynek során az egyiküknél olyan mértékben elhatalmasodtak a látomások, hogy gyalogosan menekült el a helyszínről. A vádlott lakóhelyén tartott, illetve a szeánszokon felhasznált anyagok egy része kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülnek. Az ügyészség a vádlottat kábítószer-birtoklás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kuruzslás vétségével vádolta. A Siklósi Járásbíróság a vádlottat jogerősen 1 év 6 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.