Elképesztő eredmények, izgalmas programok – pezseg a tavasz a Művészeti Iskolában!


Életmód - 2024. május 13.
szerző: SzR

hangszerek

Eseménydús áprilist tudhat maga mögött a Siklósi Alapfokú Művészeti Iskola, de a május is rengeteg színes programot tartogat.

Április 12-én a Siklósi Városnapok nyitányaként fellépett a sokak által ismert és kedvelt Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar. Két napra rá rendezték meg a XI. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny országos döntőjét, ahol Ősi Márton, az iskola növendéke első helyezést ért el és különdíjat kapott. Tanára Huszár Eszter felkészítő tanári különdíjban részesült.

Április 24-én a IV. Baranya Vármegyei Ritka Hangszerek Találkozóján vettek részt a diákok. A furulyások közül az iskola Kovács Dóra, Püspöki Panna és Vitai Lilla alkotta furulyaegyüttese arany minősítést, szóló produkcióban Kovács Dóra ezüst minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Szüts Éva. Az ütősök közül Csöme Roland és Niedermüller Zolna Léna produkcióját ezüsttel, Varga Istvánét pedig bronz minősítéssel díjazták, az ő felkészítő tanáruk Madarász Iván, akinek felkészítő tanári munkáját ezúttal is tanári különdíjjal jutalmazta a zsűri.

A hónap zárásaként április 30-án, hegedűseik részt vettek a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatón. A rendezvényen Krutek Anna kiemelt aranyat, Vertike Anna Viola aranyat, Szamosi Benedek Szabolcs és Kosztics Mirella pedig ezüst minősítést szerzett, de emellett Krutek Anna a Papageno felajánlásaként fellépési lehetőséget kapott az Operában. Felkészítő tanáruk Zavagyákné Dolgos Éva.

A májusi hónap sem múlik el eseménytelenül. A Siklósi Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar május 16-án meglátogatja a vokányi, újpetrei és a siklósi óvodákat, ahol a gyerekeknek fognak zenélni.

Néhány éve hagyománnyá vált, hogy május környékén a Siklósi Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyt tart a Siklósi Várban, ahol a fúvószenekar ad jótékonysági hangversenyt. Idén annyiban változik a program, hogy a fúvószenekar mellett az iskola diákjai is fellépnek, az est vendégeként pedig iskolánk két egykori növendéke is színpadra lép. Szabó Gabriella klarinéton, Stangl-Bokor Viktória pedig ütőhangszereken fog zenélni.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de azok számára, akik fontosnak tarják a helyi kultúrát és a zenei utánpótlás nevelést, lehetőséget biztosítanak a Siklósi Zeneiskoláért Alapítvány támogatására.

A hónap utolsó napján, 2024. május 31-én tartják az iskola egyik hagyományos rendezvényét, a Művészeti Napot. Ezen a napon a fiatal néptáncosok és moderntáncosok fogják elkápráztatni a közönséget. A rendezvény 17 órakor kezdődik a TMG sportcsarnokában, de előtte 16:15-től már megcsodálhatják a fiatal képzőművészeti szakos diákjaik munkáiból összeállított kiállítást a Siklósi Térségi Könyvtárban.