Élményút, kilátó és rendezvénytér is százmilliókat kapott Villányban


Baranya - 2022. december 22.
szerző: SH

villanyi-kilato-templom-hegy

Több mint 787 millió forint uniós támogatásból újul meg 2025 szeptemberének végéig számos villányi terület.

A Magyar Turisztikai Ügynökség is támogatja annak az élményútnak a projektjét, mely érinti a Villány értéktárában szereplő városháza, pincesor, valamint a Görögkeleti szerb templom környezetének fejlesztését, valamint a turizmushoz kötődő újabb tanulmányok elkészítését olyan elemek mellett, mint a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése vagy épp parkolóépítés. A fejlesztésekre az uniós források sorából 267,7 millió forint támogatás érkezik.

Több mint 275 millió forintot költhet Villány a rendezvénytérre is, ahol az infrastrukturális háttér fejlesztése és hiányosságok pótlása mellett eszközök beszerzésére és tanulmányok kifizetésére is lehetőség nyílik.

Az 1687 augusztus 12-e Harsányhegyi csata emlékére épült Templom-hegyi kilátó fejlesztésére is 244 millió forint támogatást kapott Villány, mely kapcsán parkosítás, információs táblák, pihenőhelyek, kiszolgáló utak, parkolók, tárolók és támaszok vagy épp utak átalakításához szükséges infrastrukturális elemek, illetve kerékpárosbarát projektelemek beruházásának lehetőségei is nyitva állnak.