Letették Váralja projekt alapkövét


Helyi hírek - 2022. január 31.
szerző: SH

rielg-nagy-bernat

Hétfő délután letették a Váralja utcai komplex fejlesztés alapkövét. A helyszíni munkálatok már zajlanak, miközben a felújításra kerülő 17 bérlakás átadása a következő hónapokban folyamatos lesz.

A város által korábban elnyert támogatás tavaly év végén egészült ki azzal a 257 millió forintos ráemeléssel, amivel a Váralja projekt infrastrukturális beruházása több mint 756 millió forintból teljesedhet ki. A fejlesztéssel érintett területen már elbontották az épületeket és zajlik az előkészítés illetve az alapozás ott, ahol várhatóan szeptemberre pihenőhelyeket és közösségi teret is kialakítanak.

A munkaterület január eleji átadása óta zajlanak a munkálatok – ismertette Riegl Gábor. Siklós polgármestere emlékeztetett, hogy a pályázattal kapcsolatban korábban zajlott szoft elemeket is felsorakoztató projekt közösségi programjai és képzései már lezárultak, ám a résztvevők keze a projektmenedzserek révén nem lesz elengedve.

A korábbi, szoft elemek mellett komoly műszaki tartalmat is felsorakoztató infrastrukturális pályázati részre mutatva Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője a megye legnagyobb TOP forrásból megvalósuló projektjének nevezte a szegregátum összesen 915 millió forintból történő felzárkóztatását.

A mostani fejlesztési ciklussal kapcsolatban a képviselő megjegyezte, a beadott pályázatok első döntései a tavaszi hónapok során láthatnak napvilágot.

A Váralja projektről a kapcsolódó híreink között tájékozódhat, míg a program előrementeléről és további részleteiről hamarosan oldalunkon is olvashat.