Egy hét alatt – három pécsi rablás elkövetőjét sem találja a rendőrség


Baranya - 2024. március 26.
szerző: SH

maszkos

Három rablás volt az idei első negyedévben Pécsen, melynek elkövetőit nem találja a rendőrség. A lakosság segítségét csupán egy hónap után kérik.

Egy férfi február 22-én nem sokkal délután fél kettő előtt, maszkkal a fején bement az egyik pécsi gyógyszertárba, majd követelte az eladótól a napi bevételt. Miután a pénzt megkapta, elmenekült a helyszínről. A tettes kilétét nem tudták felderíteni.

Február 26-án 10 óra után pár perccel, egy férfi ugyancsak maszkkal a fején az egyik pécsi dohányboltba ment be, majd felszólította az eladót a napi bevétel átadására. Az eladó a kérésnek nem tett eleget, így a rabló üres kézzel távozott. A tettes kilétét nem tudták felderíteni.

Aznap 12 óra 45 perc körül az egyik élelmiszerboltba tért be egy férfi, arcát szintén maszk takarta, majd fizetéskor a pénztárostól követelte a bevételt. A pénztárost félrelökte, a kasszából kivette a pénzt, majd elmenekült. Az elkövető kezében mindhárom fegyvernek látszó tárgya volt, azonban egyik eset során sem sérült meg senki.

A tettes kilétét ez esetben sem tudták felderíteni, de gyanítják, hogy mindhárom bűncselekményt ugyanaz az ember követte el. A teljesen átlagosnak leírt férfiről gyakorlatilag semmit sem tudnak, így annyit leírás alapján kérik egy hónap távlatából a lakosság segítségét, hogy középkorú, körülbelül 172-175 centi magas, kissé pocakos, normál járású.

Nem annyira ismertetőjel, mint inkább érdekesség, hogy a rablásokhoz sötétkék vagy kékesszürke, kifordítható, cipzáras, kapucnis pulóvert viselt, amely belül világosszürke. A dohánybolti rablásnál a melegítőfelsőt feltehetőleg a világosszürke oldallal kifelé hordta. Középszürke, lábszárainál szűk, vagy szűkített melegítőhöz hasonló pamutnadrágot, valamint sötétbarna, hosszú, fűzős túrabakancsot viselt. Viselkedése nyugodt, nem erőszakos. Az elkövetéshez kezein egyszerhasználatos nylon kesztyűt és fekete színű, teljes arcot takaró, szemeinél kivágott maszkot – talán sapkát – viselt. A sapka vélhetően végig a fején volt, amit az elkövetés időpontjában maszkszerűen lehajtott. A maszk alatt egy világoskék orvosi szájmaszkkal takarta el az arcát. Kezében egy kisebb, fekete, vékony csövű, fegyvernek látszó tárgyat tartott.

A rablásokról egy rossz minőségű videót is közzétettek, mely – ha azóta nem törölték – lent tekinthető meg.

A rendőrség most, egy hónap után azt kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06/72/504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06/80/555-111 Telefontanú zöldszámán, a 112 központi segélyhívó telefonszámon, vagy jelentkezzen személyesen valamelyik rendőrségen.