2021. október 20. szerda

Enyhül a hőség, de igazi nyári idő lesz hétvégén is


Régió - 2021. július 2.
szerző: SH

var-naplemente-por

Hétvégén is a délről érkező légtömegek határozzák meg az időjárást, ezért továbbra is a meleg lesz jellemző. Megélénkül a szél, de erőteljesebb lehűlés csak éjszakánként várható – derül ki a Meteo Mecsek előrejelzéséből.

Szombaton változóan felhős, de azért többnyire napos idő lesz, csapadék a megnövekvő gomolyfelhőzetből nem várható. Az északnyugati szél nap közben megélénkül, időnként meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban 15-17, kora délután 28-30 fok között alakul. Estére a felhők feloszlanak, a szél is jelentősen mérséklődik.

Siklós környékén napos, néha gomolyfelhős égboltra számíthatunk csapadék nélkül. A szél gyakran megerősödik. A hőmérséklet reggel 16, délután 29 fok körül várható.

Vasárnap eleinte napos idő lesz, majd délutántól időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de kisebb zápor csak elvétve lehet. A légmozgás végig mérséklet marad. A hőmérséklet reggel 16-18, délután 28-30 Celsius között alakul.

Siklós környékén napos, száraz idő lesz, az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csapadékra nem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. Reggel 18, délután 30 fok körüli hőmérséklet várható.