Eredményt hirdettek a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 pályázaton


Itthon - 2024. február 22.
szerző: SH

fotó: MMA
fotó: MMA

Eredményt hirdettek a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pénzdíjas építészeti ötletpályázatán, amit az 1687. évi nagyharsányi csata emlékhelyének kialakítására írtak ki.

Az első díjat és az ezzel járó bruttó 1 millió forintot Sági Gergely, Ferenczi Natália Fanni, Székely Dávid közös terve kapta.

Az MMA Építőművészeti Tagozata tavaly ősszel hirdette meg nyílt, építészeti tematikájú pénzdíjas ötletpályázatát 40 év alatti építészek számára. A pályázati kiírás szerint Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 címmel innovatív építészeti-tájépítészeti eszközökkel megfogalmazott javaslattételt vártak egy magas színvonalú emlékpark kialakítására az 1687. évi csata nyomán.

A felhívásra tizennyolc pályamű érkezett. A Bírálóbizottság többségi szavazással döntött és a díjazásra rendelkezésre álló teljes összeg (bruttó 5 millió forint) felhasználását javasolta.

A második díjat nem osztották ki, míg a harmadik díjat megosztva ítélte oda a Bírálóbizottság, mindkét pályamű bruttó 600 ezer forintot jelent a pályázó Chen Ming Rong – Szolga Kata párosnak, valamint Beke-Tóth Szilviának. A zsűri odaítélt egy kiemelt elismerést és öt elismerést is a pályázóknak.

A pályamunkákat bemutató kiállítás február 26-ig tekinthető meg a Magyar Építőművészek Szövetsége székházában.