2021. május 12. szerda

Évek kemény munkája – bekerült a tehetségprogramba Katona Ákos


Életmód - 2021. április 26.
szerző: SH

katona-akos.usz

Katona Ákos is lehetőséget kapott a Magyar Úszószövetség tehetséges sportolókat segítő Jövő bajnokai tehetségprogramjában való részvételre. 

Ákos évekkel korábban azt a hosszú távú célt tűzte ki maga elé, hogy bekerüljön a Magyar Úszó Szövetség által alapított tehetségprogramba. A kemény munka meghozta gyümölcsét, így a siklósi úszó egyike annak a tíz baranyai fiatalnak, akinek megadatott e lehetőség.

A 100 méter háton országos ranglista élén álló Ákos már az idei évben is szép eredményeket ért el. Remekelt a Kaposvár Kupán, egyéni csúcsokat döntve számos arany- valamint ezüstéremmel a nyakában tért haza az első MCM-Diamant Úszóversenyről, valamint Baján egyéni rekordokkal a dobogó valamennyi fokára felállhatott.

A kilenc régióban, négy korosztály részvételével zajló Jövő bajnokai program fő célja az utánpótlásnevelés. Az ifjú sportolókat számos területen segítik a szárazföldi tréningektől a különböző felméréseken, előadásokon át a szellemi felkészülés professzionális támogatásáig. A cél, hogy élsportolók kerüljenek ki soraikból, akik nem kisebb versenyeken képviselik hazánkat, mint a világbajnokságok vagy épp a jövő olimpiái.