Februárban díjmentesen látogatható a többdimenziós művek tárlata


Harkány - 2015. február 5.
szerző: KT

muzeum

A hazai és nemzetközi sajtót böngészve egyre több helyen, Oregontól Harkányig, galériák, közéleti események kapcsán találkozni a jól ismert névvel. Hétköznapjaink megannyi aspektusa mellett például a Vöröskereszt kapcsán méltatták Futó László Pál harkányi múzeumát.

A különböző kategóriákba sorakoztatott festmények között helyet kap a hidegháború témája éppúgy, mint svájci demokrácia mintájára megfestett koalíció vagy a káros sugárzás és a tubesi radar elleni tiltakozás jelképe is. A művész büszke arra, hogy azon ország állampolgára is lehet, amelyből a Vöröskereszt szervezete származik, így több művében helyet kapott annak témája. Egy különösen megkapó, a háború elkeseredettségének romjai felett a szervezet jótékony tevékenységét ábrázoló kép akaratlanul is magához vonzza a tekintetet.

A varázsszemüveggel a tárlat új dimenziói nyílnak meg. Életre kelnek a pasztell és olajfestmények, ötvözve a művészetet és a tudományt, esszenciális összhangba hozva őket. Az utolsó teremben a művész Vasarely előtt tiszteleg az általa képviselt dimenziókban. Hogy mitől négy vagy még több dimenziósak a művek? Milyen meglepetéseket tartogat a tárlat? A múzeum egyedülálló hangulatát, valódi értékét nem lehet szavakba öntve közvetíteni. A harkányi múzeum februárban díjmentesen tekinthető meg.