Fejlesztések – áttörték a várfalat, elkészült a szolgáltatóház alapja


Helyi hírek - 2020. szeptember 23.
szerző: SH

varkert-1

Számos helyszínen zajlanak felújítási, fejlesztési munkálatok Siklóson, melyeket a következő napokban járunk végig választ keresve a leggyakoribb kérdésekre: hol tartanak, mikor fejeződnek be?

A 350 millió forintos uniós támogatás mellett a város 16 milliós önerejét és a Pénzügyminisztérium 30 milliós támogatását is felhasználva zajlik a Zöld város projekt keretében a várkert felújítása.

Elkészült a szolgáltatóház alapja, valamint a leendő rendezvénytér mögött egy kerten átívelő járda építése kezdődött épp meg. Az elmúlt időszakban már áttörték a várfalat, mely a belvárosba vezető új bejárat helyszíne lesz a fal külső részén épülő 45 férőhelyes parkoló mellett.

A várkert új világítást is kap, ehhez az E-On már megkezdte a régi vezetékek belvárosi parkolóudvar trafóházától való cseréjét.

A terület júliusban a Gyűdi bástya vonalától a Batthyány Kázmér utcáig lezárásra került. A jelenlegi ütemterv szerint az építési munkák jövő tavasszal egy játszótér felállításának záró aktusával készülnek el.