Hétszáz millió forintból fejlesztenék a siklósi ipari parkot


Régió - 2022. április 22.
szerző: SH

ipariparktabla

Április elején nyújtott be pályázatot Siklós önkormányzata az ipari park fejlesztésére. A 700 millió forintos projekt célja a meglévő kapacitások és szolgáltatások fejlesztése, a még szükséges infrastrukturális háttér kiépítése.

Úgy látszik, hogy a város vezetése el tudja érni azokat a városfejlesztési célokat, amiket a város új vezetése korábban kitűzött magának – mondta Nagy Csaba országgyűlési képviselő a kormány támogatási szándékára utalva.

A most induló uniós pályázati ciklusban a legfontosabb cél a megye újraiparosítása lesz, melyben partnerként tekintenek minden olyan településre, ahol van ambíció az ipari, gazdasági tevékenység kiterjesztésére – mondta dr. Őri László. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, több, Siklós térségében több mint 1.6 milliárd forint fog erre rendelkezésre állni.

A Siklós 2030 projektben kiemelt helyen szerepelt az ipari park fejlesztése – emlékeztetett Riegl Gábor. Siklós polgármestere rámutatott: Siklós önmagából a turisztikából sosem fog megélni, ezért egyik legnagyobb projekt az ipari park fejlesztése.

Ipari park Siklóson

Egy uniós támogatás eredményeképp a siklósi ipari park újabb ingatlanokkal, belső összekötő utakkal is bővülne, valamint az elkerülő útról közvetlenül is megközelíthető lesz.

Az első munkafázis az előkészítés és tervezés. Ennek során az ivóvíz- csapadék- és szennyvízhálózat engedélyezési valamint kivitelezési tervei mellett az erősáramú közművek kiváltása és a teljesítményigény, az úthálózat, valamint az ipari csarnoképület engedélyezési, és kivitelezési tervdokumentációi valamint egy telekalakítás vázrajz készült el.

A második ütem egy 700 millió forintos pályázat benyújtása volt a jelenleg 8 hektáros terület fejlesztésével és bővítésével kapcsolatban, mely benyújtásáról a közelmúltban döntött Siklós képviselő-testülete.

A cél egy olyan ipari park alapjainak kialakítása, mely lehetőséget biztosít egy potenciális mezőgazdasági, gép- műanyag- vagy egyéb könnyűipari tevékenységet folytató vevő illetve bérlő számára gyártó- vagy raktárcsarnokok építésére.

Mint Riegl Gábor ismertette, a harmadik ütemben külön pályázati forrásból egy közel 1000 négyzetméteres, az inkubátorház korábbi koncepciójától eltávolodva bérelhető csarnok is épülne 4-500 milló forintból. A teljes projekt így 1,2 milliárd forintos igénnyel bír.