2021. június 12. szombat

Önzetlen felajánlással bővült a Máriagyűdi Bazilika területe


Életmód - 2020. március 5.
szerző: SH

mariagyud-terulet-alairas-udvardy

Az egyházmegyének ajánlották fel a máriagyűdi templom mögötti földterületet. Az erről szóló megállapodás ünnepélyes aláírásán a pécsi egyházmegye képviseletében Udvardy György érsek is jelen volt.

Nem anyagi gyarapodásról van szó, ha ezt tennénk, nem a dolgunkat végeznénk – mondta Udvardy György. A megyéspüspökként jelen lévő elöljáró kiemelte: a felajánlással az egyház azon tevékenységét segítik, mellyel óvodában, iskolában és a közösségekben is jelen vannak. Legfőként azzal szolgáljuk az itt élőket, hogy a lelki, hitbéli fejlődésüket támogatjuk és ebben van óriási jelentősége a máriagyűdi kegyhelynek – fogalmazott. Megjegyezte: ahogy a kegyhelyen, úgy a város plébániáján is terveznek még csinosítást végrehajtani.

Dr. Horváth Miklós kérdésünkre elmondta: családjával az elmúlt hetekben légifotók nyomán ismerték fel, hogy a máriagyűdi bazilika környékén nincs kert, fa, erdő illetve bővítési terület. Meghallgatást kért Siklós polgármesterétől, aki a lehetőségeket áttekintve késlekedés nélkül kereste fel a püspökséget. Az Istentől nem mindig csak kérni kell, néha nem árt, ha ad is az ember – fogalmazott.

Az önkormányzat munkája is egy ilyen jellegű szolgálat, és ha segíteni tudják a hasonló folyamatokat, mindig az élére fog állni – mondta Riegl Gábor polgármester az adományozási szerződés ünnepélyes aláírása alkalmával.

mariagyudi-bazilika-terulet1