Felgyújtották az Apró Paták téli készletét


Helyi hírek - 2020. december 31.
szerző: SH

Munkagépet is bevetettek, hogy az égő bálákat elválasszák a rakatból. fotó: katasztrófavédelem
Munkagépet is bevetettek, hogy az égő bálákat elválasszák a rakatból. fotó: katasztrófavédelem

Tűz ütött ki éjjel Postaszálláson, ahol vélhetően szándékosan gyújtották fel az Apró Paták év során összegyűjtött téli széna- és szalmakészletét.

A lángok szerda este csaptak fel, az utómunkálatokkal csütörtök kora hajnalban végeztek a siklósi tűzoltók, akik egymást váltották a helyszínen.. Az egyesület egyik szerepvállalója közösségi oldalán egy meg nem nevezett tagjukat vádolja a gyújtogatással.*

A katasztrófavédelem jelezte: Postaszállás 11. szám alatt három kazal széna volt fóliával letakarva egy elkerített udvar végében, 150 és 50 darab bálát tartalmazó rakat pedig egymástól öt méterre állt. A nagyobb rakat kapott lángra, de a siklósi tűzoltók az égő bálákat eltávolították, a tulajdonos pedig egy munkagépével kihordta a terület melletti rétre, ahol felügyelet mellett éghettek le. Erőfeszítéseiknek köszönhetően mintegy 50-60 bála semmisült csak meg.

A tüzet – mely nem veszélyeztetett lakóépületet, így lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség – kéziszerszámok és két vízsugár segítségével sikerült megfékezni. Az eset jellege miatt tűzeseti helyszíni szemlét is tartottak.

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelezte a Siklósi Híreknek, az ügyben a Siklósi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

friss | mint Bohár Ervin, az egyesület részéről jelezte, nem tagjaik sorában vádolnak valakit, a szerencsétlen szófordulatot közösségi oldalaikon is módosítják.

Kiadónk százezer forint jutalmat ajánl fel annak, aki a gyújtogatással kapcsolatban olyan érdemi bizonyítékot tud átadni, mely közvetlen módon segít a tettes kézrekerítésében.