Felkészült a posta, de azért adja fel korábban a csomagot


Itthon - 2022. november 17.
szerző: SH

postarajzsik

Megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelések időszaka és ezzel együtt a csomagforgalom növekedése a Magyar Postánál. A vállalat azt állítja, felkészült az év végi csúcsra, és idén mintegy 140 új csomagautomatát telepített országszerte.

Az elmúlt években szerzett tapasztalatok alapján a legtöbb csomagot december első felében, a 49-50. héten várják.

A már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepített a vállalat, illetve idén bevezették az időablakos kézbesítési szolgáltatást is.

Ez a versenypiacon is jól teljesítő futárcégekhez felzárkózó szolgáltatás nem más, mint hogy garantálják a megadott időablakban való másnapi kézbesítést. Persze nincs ingyen, idősávtól függően több ezer forintért kérhető, Siklóson pedig csak a két délelőtti, 7-9 és 8-12 sáv vehető igénybe, ami gyakorlatilag nem mutat túl a megszokott gyakorlatnál.

Mivel december 24-e szombatra esik, a posta arra kéri az ügyfeleket, hogy a karácsonyra szánt küldemények feladását lehetőség szerint ne hagyják az utolsó napokra, hogy azok karácsonyig biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Emellett kérik, hogy ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mivel mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést.