2021. július 25. vasárnap

Félmilliót adnak a gyilkos kézrekerítőjének


Baranya - 2019. augusztus 12.
szerző: SH

illusztráció
illusztráció

Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya megyei rendőr-főkapitány annak, aki érdemi információval szolgál egy júniusi gyilkosság elkövetőjéről.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen – közölte a rendőrség. Egy 74 éves pécsi férfi június 28-án indult el otthonából rokonaihoz, ahonnan június 30-án kellett volna hazaérkeznie, de eltűnt.

A férfi holttestét július 15-én Pécsen, a Debreceni Márton utca bokros részén találták meg. A helyszínelők megállapították, hogy a férfit meggyilkolták, valamikor az eltűnése idején.

Az 500 ezer forintot annak adják át, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06/72/504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06/80/555-111 Telefontanú zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.