Felújítják a siklósi főzőkonyhát és iskolai ebédlőt


Helyi hírek - 2021. június 16.
szerző: SH

ebedlo

Felújítják az Iskola utcai konyhát és ebédlőt. A munkálatok július elején kezdődnek, a Kanizsai Dorottya Általános Iskolából érkező vendégek így ősztől már a korszerűbb feltételekkel találkozhatnak.

Mind Siklós vezetésének, mind pedig a gyermekétkeztetést nyolc éve ellátó Eatrend Magyarországnak fontos, hogy az ételkészítés és ételfogyasztás minél modernebb, komfortosabb környezetben történhessen.

Riegl Gábor polgármester azzal kereste fel az Eatrend Kft.-t, hogy felújítási megoldásokat találjanak az Iskola utcában lévő főzőkonyha korszerűsítésére. A napi mintegy 800 adag ételt készítő főzőtér és az ebédlő végül számos ponton újul meg, többek közt korszerű, energiatakarékos ledes világítást kap, az előkészítés során használt fabútorokat pedig könnyen tisztítható és fertőtleníthető rozsdamentes acél bútorokra cserélik. A helyiségben naponta több száz liter leves és teát főznek, ami rengeteg gőzt termel, ezért a szakemberek a páraelszívó berendezés teljesítményének növelése mellett is döntöttek.

Az ebédlőben a világítás cseréje mellett a nap mint nap ott étkező 230-240 gyermek modern széket és asztalt kap, valamint a kopott, régi, bútorlapokból készült tálcacsúszdát rozsdamentesre cserélik.

A munkálatok július 5-én veszik kezdetüket, és szeptemberre el is készülnek, így a 2021/22-es tanévet kezdők már egy megújult ebédlőrésszel találkoznak.