2021. szeptember 20. hétfő

Figyelmetlenség, felelőtlenség vagy butaság – nyolcan haltak meg hétvégén az utakon


Itthon - 2021. szeptember 6.
szerző: SH

Halálos baleset Galambok közelében.
Halálos baleset Galambok közelében.

Hiába tértek vissza a traffipaxok az utakra, a halálos balesetek statisztikájában mintha nem látszana a korábban első számú okként emlegetett gyorshajtás visszaszorítása.

Igaz, a sebességmérők nem a baleseti gócpontokba állnak hanem oda, ahol az egyszerű ember életszerű, hogy gyorsabban hajt, ráadásul a védhetetlen relatív és a büntethető abszolút gyorshajtás közötti különbséget a hatóságok rendre elfelejtik hangoztatni.

A rendőrség hétvégére mutatva hat halálos balesetről adott jelentést. A valóság most is szomorúbb ennél, mutatjuk, melyik volt az a legalább nyolc, ami a statisztikákkal szemben valójában történt.

Dunavarsányban az útszéli kocsmába csapódott egy autó vasárnap, a sofőr meghalt.

Dunavarsányban az útszéli kocsmába csapódott egy autó vasárnap, a sofőr meghalt.

Szombat délután személyautóval ütközött egy vonat Kaposvár és Taszár között a vasúti átjáróban, a balesetben egy ember életét vesztette.

Meghalt egy 79 éves zalakarosi férfi, miután autójával szombat délután frontálisan ütközött egy másik gépkocsival a 7-es számú főúton, a galamboki elágazónál.

Meghalt egy ember Nagykónyinál, amikor egy Peugeot a kereszteződésben levő stoptáblával nem törődve kihajtott a 61-es főúton érkező terepjáró elé. Az ütközésben a vétkes sofőr azonnal meghalt.

Szombat este halálra gázolt egy eucharisztikus konferenciára tartó kisbusz egy férfit a fővárosban, amint az társaival a piros lámpa ellenére akart átmenni az úton.

Szombat késő éjjel Sopronban egy 22 éves férfi járművével megcsúszott egy kanyarban, majd a szemben lévő járdára sodródva halálra gázolt egy 39 éves gyalogos férfit.

Vasárnap délelőtt Dunavarsány közelében egy autó a kocsmába csapódott, a sofőr meghalt, utasa életveszélyesen megsérült.

Vasárnap este Győrteleknél is történt egy halálos baleset, ahol egy személygépkocsi elütött egy gyalogos nőt.

Vasárnap éjjel elütöttek egy gyalogost Szigetszentmiklós közelében, aki átrepült a szemközti sávba ahol egy másik autó is elgázolta. A 28 éves férfi a helyszínen meghalt.