Fontos szakasza épül meg a térség kerékpárút-hálózatának Siklóson


Életmód - 2024. május 30.
szerző: SH

kerekparosok

Új kerékpárút épül a Szőlőhegy tövében. A Siklóst elkerülő út két körforgalma között egy több mint 2 kilométeres, aszfaltozott szakasz épül meg az év végéig.

Siklós Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja a város és térsége turizmusvonzó képességének további erősítését. E törekvésébe illeszkedik a Baranya Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban európai uniós támogatással megépülő újabb kerékpárút szakasz is, aminek megépítése helyi és térségi jelentőségű fejlesztés is egyben.

Városi szinten nézve az új útvonal erősíti a közlekedési kapcsolatot Siklós városrészei, valamint a város és a Tenkes hegyen működő borászatok között. Siklós és Villány térség tekintetében pedig tovább segíti a kerékpárturizmus fejlődését azzal, hogy a hiányzó kerékpárút szakasz megépítésével a két borvidék kerékpárral is biztonságosan bejárható lesz.

A Siklósi szőlőhegy lábánál haladó elkerülő út mellett, a közúti forgalomtól elválasztott módon megépülő aszfaltburkolatú kerékpárút tartozékaként egy pihenőpont is létesül. A kerékpáros pihenőhelyen pad, asztal várja a kerékpárosokat, valamint információs tábla segítségével lehet tájékozódni a helyi látnivalókról.

A kerékpárok kisebb javítását is el lehet majd itt végezni, mert szervízoszlop is telepítésre kerül a pihenőben. Az új fejlesztés népszerűsítése érdekében marketingstratégia készült, amire támaszkodva élénk marketingtevékenység fogja kísérni a beruházást a projekt megvalósítása alatt, hogy a célközönség minél jobban megismerje a helyi értékeket, látnivalókat és a térségbe csábítsa a kerékpártúrázókat.