Füst és robbanások – tűzoltókat riasztottak az Enger raktárához


Baranya - 2024. január 22.
szerző: SH

tuzoltoauto-pecs

Számos tűzoltóautó vonult – köztük létrás is – vasárnap éjjel a Pécs közelében 57-es úton lévő Enger raktárához – jelezték olvasóink.

Mint a katasztrófavédelem közölte a Siklósi Hírekkel, azért rendelték el a legmagasabb fokozatú riasztást, mert bejelentés érkezett, miszerint a vegyszereket is tároló épület tetőszerkezetéből füst száll fel és robbanásokat is hallottak. A helyszínre a megye szinte összes városából elindultak a tűzoltók.

Mint kiderült, a tetőnél keletkező kisebb tűz terjedt át az egyik raktárhelyiségre, ahol csomagolóanyagok is meggyulladtak. A robbanások hangja a falkonoknak volt köszönhető.

Az alacsonyabb fokozatúra visszaminősített tüzet végül két vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt és a katasztrófavédelem mérései szerint veszélyes anyag sem került a környezetbe.

 

 0-24h  Ha ön is lát valamit, írjon a Facebookon, levelét és fényképeit az info@siklosihirek.hu címen is várjuk. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük. Névtelen üzenetet ezen az oldalon küldhet.