Gajnok Annabella kapta a Siklósi Gyémánt Díjat


Életmód - 2023. december 18.
szerző: SH

gajnok-annabella-siklosi-gyemant

Vasárnap este ünnepélyes keretek között adták át a városi kitüntetéseket a vár Lovagtermében. A Siklósi Gyémánt Díjat az idei évben Gajnok Annabella kapta.

Gajnok Annabella siklósi lakosként általános iskolai tanulmányait a Kanizsai Dorottya Általános Iskolában végezte, majd a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium magyar-francia kéttannyelvű tagozatán érettségizett. Alapdiplomáját a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás francia nyelvű szakán szerezte, mellyel párhuzamosan a kettősdiploma-program keretein belül kitűnő minősítésű magyar és francia közgazdász diplomát is kapott.

Általános iskolai tanulmányai alatt számos tantárgyból – angol nyelv, kémia, fizika, matematika, magyar nyelv és irodalom – ért el kimagasló versenyeredményeket. A Zrínyi Ilona és a Kenguru matematika versenyeken országos díjakat szerzett.

Tanulmányai mellett a sport területén is példaértékűen teljesített. Óvodás korától társastáncolt, a gimnázium befejezésééig számtalan versenyen állhatott párjával a dobogóra latin- és standard tánckategóriában. A sportágak közül a leány futball siklósi meghonosításában jelentős szerepet játszott. 2013-ban az OTP MOL Bozsik-programban a 4. helyezett, 2014-ben pedig az országos bajnok csapat tagja volt. Ezután a pesti Astra HFC igazolt játékosa lett, mely klub siklósi és budapesti csapatában is játszott. Csapatával az U17-es futsal országos bajnoki címig jutott, 2014/2015-ben és a nagypályás bajnokságban országos harmadik lett. A Leőwey Klára Gimnázium csapatát erősítve a Diákolimpia országos döntőjében volt aktív játékos.

Gajnok Annabella a Siklósi Gyémánt átadó ünnepségén

A középiskolai tanulmányok alatt a sportok mellett a hangsúlyt a nyelvtanulásra fordította Annabella. Francia és angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát szerzett, kínai nyelvből a HSK-3 szintű nyelvvizsgát teljesítette, ami középfoknak felel meg. Angol nyelvből tizedik osztályban tett jeles emelt szintű érettségit. A francia nyelv tanulását is meggyorsította, hogy már tizedik évfolyamon részt vehessen az OKTV-n, ahol végül az országos döntőben 5. és 6. helyezett lett. Az idegen nyelvek mellett középiskolásként számos területi- és regionális matematika, francia, angol és magyar nyelv és irodalom versenyen vett részt. Kitűnő érettségi bizonyítványát 2018-ban vehette át, mely értékét növeli, hogy matematikából és történelemből francia nyelven érettségizett.

Az első diplomáját eredményező felsőfokú tanulmányait francia nyelven végezte. Minden évben kitűnő volt. Az Erasmus cserediák-program keretein belül fél évet Amiens-ben tanult, ahonnan francia nyelvű diplomát kapott.

Rendszeresen vett részt országos tanulmányi versenyeken, melyekhez kutatómunkát végzett. 2020-ban az Magyar Nemzeti Bank által kiírt országos Új jövőkép MNB Tanulmányi versenyen A nyugdíjrendszer problémái és fenntarthatósága Magyarországon, az öngondoskodás fontossága című tanulmánya Kiváló Pályamű díjban részesült, ami a legmagasabb elismerésnek számít, Bella számára egyben az MNB Oktatási Klub tagságát is meghozta. 2021-ben az MNB által kiírt országos esszéíró versenyen a koronavírus turizmusra és nemzetközi mobilitásra gyakorolt hatásáról írt munkájával Érdemes Pályamű díjat kapott. Munkája elismeréseként tanulmányai alatt az MNB Kiválósági ösztöndíjasa volt.

Gajnok Annabella jelenleg Sales Office Managerként dolgozik a mohácsi Kronospan-Mofánál. A még eredményesebb helytállásért, az élethosszig tartó tanulás híveként iratkozott be a Veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának levelező képzésére Master of Business Administration szakra, ahol jelenleg hallgatói jogviszonya van.