Autósok figyelem, ma van a befizetési határidő!


Gazdaság - 2023. március 16.
szerző: 7800

autokulcs-toll

Az ünnepnap miatt csütörtökön, azaz március 16-án jár le a gépjárműadó első részletének befizetési határideje. 

A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be az adó. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést.

A határozatokat és értesítéseket az adóhatóság elektronikusan – cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, tárhelyre – küldte mindenkinek, aki január első napján autóval rendelkezett és akinek van elektronikus elérhetősége. Akinek nincs erre lehetősége, postán kapja meg a dokumentumokat.

A gépjárműadó első részletét a március 15-e munkaszüneti nap miatt március 16-áig, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovat elején, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, mindig a legfrissebb verziót kell használni.