0610. február 28, szerda

Gulyás: a kormány valamennyi településsel tárgyalni fog


Gazdaság - 2021. február 18.
szerző: SH

gulyasgergely212

A Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselőiből álló kormánybizottság fog tárgyalni valamennyi képviselő-testülettel – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A koronavírus-járvány nehéz helyzetet, 5,2 százalékos recessziót eredményezett a magyar gazdaságban tavaly – emlékeztetett Gulyás Gergely hozzátéve, a csökkenés az állami költségvetésnek több ezer milliárd forintos hiányt jelent.

A kormány álláspontja világos, a terheket közösen kell vállalni, az államnak és az önkormányzatoknak is – fogalmazott, hozzátéve: szeretnék, ha az önkormányzatok a tehervállalás mellett számíthatnának az államra.

A miniszter ismertette, hogy ezen a héten találkoznak a megyei jogú városok, jövő héten pedig a budapesti kerületek polgármestereivel.

Ezt követően pedig valamennyi várossal is külön-külön fogunk tárgyalni – fogalmazott Gulyás Gergely. Kifejtette: a következő hetekben és márciusban a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselőiből álló kormánybizottság tárgyal valamennyi képviselő-testülettel.