Gyógyhelyek turisztikai pályázata: Harkány nincs a sorban


Harkány - 2017. július 27.
szerző: SH

ceruzaathuz

Bük és Gyula egymilliárd, Kiskunhalas több mint 876 millió, Mezőkövesd 918 millió, Sopron 754 millió forint támogatást kapott a gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése című pályázat kapcsán.

Bükfürdő látogatóközpontot épít, szelfipontot telepít és mobil alkalmazásokat fejleszt, míg a másik milliárdos Gyula a gasztronómiát erősíti. A vendégekszámára megkerülhetetlen Csokoládé Élményközpont mellet a kolbászra építve is létrehoznak egy objektumot.

Kiskunhalas a szezont hosszabbítja meg: a gyógyfürdőjét egészíti ki innovatív elemekkel, egységes arculatot alakít ki.

Mezőkövesd – aki lassan a tizedik milliárdját is a fürdőjére költheti a Zsóri fürdőre – egy tematikus egészségparkot alakít ki, Sopron pedig a szélesebb egészségturisztikai kínálatra, a kiegészítő szolgáltatásokra megy rá.

A pályázaton Harkány is indult több mint 600 milliós igényével. A régió fürdővárosa a Muslinca sort bontotta le egy új pavilonsor és az utcakép alakításának reményében, ám a szinte legtöbb energiát felemésztő projekt előkészítése nem kapott kedvező elbírálást. Korábban a város a Zsigmondy sétány felújításának pályázatát könyvelhette el és ott is kapott a Közút egy új körforgalmat.