Négyszázmilliós fejlesztési támogatást kapott a siklósi ovi


Helyi hírek - 2022. november 17.
szerző: SH

kozter-ovoda-tabla

Négyszáz millió forint uniós támogatást ítéltek meg a siklósi óvoda és bölcsőde bútor- és eszközbeszerzésére, meglévő épület és az udvar felújítására, informatikai eszközök vásárlására valamint energetikai beruházásra.

A projekt célja a Siklósi Óvoda és Bölcsőde Köztársaság Téri Tagóvodájának fejlesztése, ahol óvodai tagintézmény és bölcsődei egység is működik.

Az óvodai nevelés 5 csoportszobában, a bölcsődei ellátás 2 csoportszobában zajlik. A projektben megfogalmazott cél az óvodai és bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javítása a szolgáltatások minőségi fejlesztése révén. A szolgáltatási színvonal növelése az épület és az eszközfelszereltség megújításával érhető el.

Megújításra kerülnek egyebek mellet a kisgyermekek által használt külső és belső terek, a szülők fogadására alkalmas és a személyzeti előírásoknak megfelelő helyiségek, kiegészülve az épület gépészeti fejlesztésével, szigeteléssel, nyílászárócserével és energetikai hatékonyságot javító napelemek telepítésével. Az óvodai neveléshez kapcsolóan felújítással érintett a tornaszoba, a logopédiai és a gyógypedagógiai fejlesztő helyiség is. Megújul a mindkét nevelési egységet kiszolgáló tálalókonyha, mosó és szártó helyiség, dolgozói öltözők is.