Feltűzték a végzősök szalagjait


Életmód - 2023. október 21.
szerző: SH

tmg-szalagtuzes-2024-fischer

Szombaton ünnepélyes gálaműsor keretében tűzték fel a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium végzős diákjainak szalagját. A rendhagyó időpontban tartott eseménynek a gimnázium sportcsarnoka adott otthont. 

Jubileumi év előtt áll a gimnázium, hiszen a 2024/2025-ös tanév a Táncsics 70 éve, hiszen az iskola fennállásának hetvenedik évét ünnepeljük jövőre – emlékeztetett Junácski András. A megyei közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében hozzátette: kevés ekkora múlttal rendelkező iskola működik a megyében.

Váradi Krisztián, a tankerület vezetőjének helyettese ismertette: az jutott eszébe, hogy a szalagavató egy olyan jelzés, hogy a diákok készülnek az érettségire, közeleg valami, de még nincsenek ott, nem kell izgulni, nem kell szomorkodni, a ballagás az, ami talán nem egy vidám esemény. Ezt a gondolatot megragadva néhány szót ejtett a ballagásról is, majd hozzátette, hogy a szalagok jelzései annak, hogy a diákok a gimnázium tanulói és mennyi minden van még előttük.

A mai nap jó példája az összetartozásnak, a szeretetnek, a gondoskodásnak – fogalmazott Fischer Zsolt. Az intézmény igazgatója a két végzős osztály előtt tartott beszédében megjegyezte, a szalagok az osztályok kérésére lett e szokatlanul korai, októberi időpontban feltűzve. Ahogy a szalag az összetartozást, a szalagtűző az érettségire való felkészülés időszakának kezdetét jelképezi.