2021. július 25. vasárnap

Hajléktalanokat vert meg két rendőr Mohácson


Baranya - 2021. február 23.
szerző: SH

rendorseg-kocsi-oldal

Szolgálati kocsijuk fedélzeti kamerája továbbította, hogy két rendőr hajléktalanokat bántalmazott Mohácson – írj a Blikk. A lap szerint a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy szintén mohácsiakat érintő, hasonló ügyben már nyomoz.

Az egyik hajléktalan a lapnak elmondta, hogy a rendőrök állítólag késének élhosszába kötöttek bele egyik hajnalon a Duna partján. Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata – mondta.

A történteket az ügyészség vizsgálja, a két rendőrt – egy frissen végzett őrmestert és egy két éve szolgáló törzsőrmestert – munkahelyéről vitték el, azonnal felfüggesztették. Mint a lap informátorára hivatkozva írja, elismerték tettüket.