Baleset, megbontott templomtorony, elgázolt szarvas – ilyen hétvégéjük volt a megye tűzoltóinak


Baranya - 2023. március 13.
szerző: SH/OKF

siklostuzoltokocsi-foto-kacsur-tamas-7800

A hétvége során tizenhat jelzés érkezett a Baranya megyei tűzoltókhoz, akik öt tűzesetet számoltak fel, hét műszaki mentésben vettek részt, négy jelzés pedig tévesnek minősült.

A kökényi szeméttelepen harminc négyzetméteren égett a hulladék. A tűz oltását az ott dolgozók kezdték meg, valamint az égő anyagokat munkagépekkel bontották szét. A hivatásos tűzoltók két sugárral eloltották a még izzó részeket, illetve megszüntették a füstölést. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Mindszentgodisán, egy családiház tetőhéjazata alól sűrű füst áramlott ki. A füstöt a kémény műszaki állapota okozta, az ott lerakódott szennyeződés égett, izzott és ennek füstje telítette be a padlást. Az egység a vegyes tüzelésű tüzelőberendezésből eltávolította az éghető anyagot, majd hőkamerával megvizsgálta a kéményt és a környezetét. A ház szerkezetében nem keletkezett kár, de a tűzoltók a kémény használatát megtiltották annak felülvizsgálatáig.

Szalánta mellett, az 58-as főúton egy autó szarvast gázolt el, amitől kifolyt a hűtőfolyadéka. A balesetben a szerencsétlenül járt állat elpusztult. A siklósi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a gépjárművet.

Romonya külterületén, egy menetrend szerinti busz és egy személygépkocsi frontálisan ütközött. Az autó sofőrjének testét a tűzoltók feszítő- vágó berendezés segítségével emelték ki a roncsból, de már nem lehetett segíteni rajta.

Az M6-os autópálya Szűr és Hímesháza közti szakaszán két személygépjármű ütközött. A véméndi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a gépjárműveket mindenki önerejéből elhagyta, de az autók forgalmi akadályt képeztek, az egység bójákkal lezárta az érintett pályaszakaszt, így fél pályán haladhatott a forgalom.

Magyarhertelenden a templom tornyának bádoglemez borítását bontotta meg a szél, amit a komlói és pécsi hivatásos tűzoltók erősítettek vissza.