2021. december 04. szombat

Halálos lakástűz volt Siklóson – friss: vizsgálják a tűz keletkezésének okát


Helyi hírek - 2021. november 18.
szerző: SH

leegetthazvaralja

Csütörtök hajnalban kigyulladt egy ház Siklóson a Váralja utcában. A lángok fél három előtt csaptak fel, a házban egy holttestet találtak. Felmerült a bűncselekmény gyanúja.

A házban két idős személy lakott, egyikük életét vesztette. Az épület lakhatatlanná vált. Cikkünk a részletekkel frissül.

 7:36  A helyszínen volt Riegl Gábor polgármester is, aki tájékoztatta a Siklósi Híreket, hogy a személy ideiglenes elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik.

 8:03  Az épület hátsó részében felcsapó lángokat két vízsugárral fékezték meg a tűzoltók, mielőtt az átterjedt volna a szomszédos házakra is.

 9:20  a katasztrófavédelem közölte a Siklósi Hírekkel, hogy csütörtök hajnalban fél három körül érkezett a jelzés, amely szerint kigyulladt a nyolcvan négyzetméteres családi ház. Tizenegy tűzoltó három járművel néhány perc alatt a helyszínre érkezett, majd három irányból megkezdték az égő épület oltását. Beavatkozás közben egy holttestet találtak az épület előszobájában. A házban egy nyolc négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében, az előszoba pedig részben égett. A tizenkét négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a födémre és a ház tetejére is, ami beszakadt. A tűzoltók egy órán át küzdöttek a lángokkal, mire sikerült megfékezni a tüzet. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve egy robbanást.

 9:28  Az egyik lakos maga jutott ki az épületből, de a másik nem, melynek okáról egyelőre nem tudni. Mire rátaláltak már olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett rajta segíteni.

 9:39  a tűzvizsgálati eljárás folyamatban van, lezártával derül fény a tűz keletkezésének okára.

Leégett egy ház a Váralja utcában, egy ember meghalt